Blogglista.

1. Vem är din bästa vän? Ella och Felicia men har många bra ♥

2. Vad har du för skostorlek? 36/37

3. Brukar du skratta för dig själv? All the time, nämen seriöst vem gör inte det!?

4. Vilket är ditt favoritnummer? Har inget favvo nr

5. Vad var det senaste du åt? En macka med ägg på.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? ROOOOSA ELR TURKOS.

7. Hur är vädret just nu? Mörkt, kallt och blåsigt.

8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Mamma

9. Vad är det första du ser hos det motsatta/samma könet? Ansiktet och stilen

10. Tv eller dator? Dator! Jag kollar typ aldrig på Tv längre.

11. Favorit TV-program? Ingen aning, haha

12. Har du några syskon? Två, en syrra som är 12 och en som är 1. Sen har jag massa bonussyskon också.

13. Längd? Har inte mätt mig sen i 7:an men skulle gissa på 164-165cm

14. Hårfärg? Brunt

15. Ögonfärg? Blåa med brunt i mitten. Fast vissa tycker dom är gröna så antar att dom skiftar i olika ljus.

16. Använder du kontaktlinser? Nej.

17. Favorit högtid? Julen är mysig.

18. Favorit månad? Juli för det är mitt i sommaren och oftast varmast då. Sen är det oftast då det händer mest. Man far på semester, hittar på massa grejer.
 Bild från juli 2014, saknar mitt hår.

19. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Händer ganska ofta, haha. :)

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Inser nu hur dålig jag varit på att se fiml på senaste tiden, gills one tree hill? Hehe. Men ska nog på bio imorrn med Felicia och se fifty shades.

21. Favoritdag på året? Många säger sin födelsedag på den frågan. Men jag fyller år 13 januari och gillar inte det. Skulle säga någon dag på sommaren.

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Har aldrig varit på någon dejt, men ja jag skulle nog vara blyg

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Japp

24. Kramar eller kyssar? Don't know, båda

25. Choklad eller vanilj? Choklad!!!

26. Har du tattueringar? Nej

27. Vad lyssnar du på just nu? Min lillasyster som skriker på nedervåningen, annars inget

28. Är du kär i någon kändis? Nja men finns många som ser bra ut. Leonardo Dicaprio när han var ung, Channing Tatum och Chad Michael Murray (han är med i OTH) är 3 exempel.

29. Vilka böcker läser du just nu? Läser nästan aldrig böcker men läser två st nu eftersom vi läser dom i skolan. Läser The wave och Pojken irandig pyjamas.

30. Piercingar? 3 hål i örona

31. Vad gör du just nu? Svarar på frågorna, antagligen?

32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Saltade
 
33. Hundar eller katter? Katter ♥ Fast och hundar, svåraste frågan...

34. Favoritblomma?  Ingen aning... Rosor och tulpaner kanske :)

35. Har du blivit påkommen att göra något du inte får göra? Ja massa av gånger

36. Har du en bästa kompis i det motsatta könet? Nej 

37. Har du älskat någon nångång? Nja

38. Vem vill du träffa just nu? Haha vet inte, de va ganska skönt att va själv just nu. Ensamvarg.

39. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Ehh ja. Jag går ju i skolan så :)

40. Har du någon gång skjutit med en pistol? Har skjutit med luft gevär eller luft pistol (eller vad det nu heter) om det gills

41. Gillar du att flyga med flygplan? Tycker det är ganska tråkigt för det finns inget att göra och tiden går alltid så långsamt. Får nästan alltid jätte ont i örona vilket inte är så kul dock. Men jag är inte flygrädd eller ogillar det.

42. Höger eller vänster-hänt? Högerhänt
 
43. Hur många kuddar sover du med? Två 

44. Saknar du någon? Jag saknar många! 
 
Frågor & svar, Izan | | 5 kommentarer |

Jag ska bara...

Skulle bara vänta på bussen i en halvtimme. Slutade med att jag köpte en ny dagbok och ett par tights. Men båda var ändå saker som jag ville ha och behövde. Mina förra dagbok är slut och jag tycker det är jätte roligt att skriva ner sånt som är roligt att läsa senare. Skrattar redan åt sådant som jag skrev för ett halvår sedan. Har ju bloggen men i dagboken kan jag skriva ner lite privatare grejer. 
 
Den här dagboken är från lagerhaus. Det är egentligen bara ett vanligt block men jag tyckte det var gulligt så why not använda det som en dagbok. Det står "Love notes and other good stuff" på den. 
 
Tightsen är från adidas och dom har jag viljat ha hur länge som helst. Men dom har aldrig funnits i min storlek och har inte orkat beställa. Så var ju tvungen när dom fanns!
 
 
Izan, New in | | 3 kommentarer |

Balsammetoden

För cirka 1 vecka sedan började jag med balsammetoden. Tror att de flesta vet vad det är nu vid det här laget men för dom som inte vet kan jag förklara lite kortfattat.
 
Balsammetoden är när man endast tvättar håret med balsam. Man hoppar alltså över schampo. Man undviker allt som innehåller sulfater, silikoner och mineraloljor. Dom är dåliga för håret, dom lägger sig som en hinna runt hårstrået och hårbotten och ger ett fejkat intryck av att håret är lent och glansigt. Alltså märker man inte hur slitet ens hår är + att de täpper till hårsäckar vilket gör att håret växer sämre. Det är också dessa ämnen som gör att håret känns fett. Pågrund av att ämnena i schampo är så starka så torkar dom ut hårbotten, vilket leder till att den producerar olja för att återfukta sig själv. Duschar man ofta kommer håret bara bli värre eftersom man då sätter ännu mer schampo i håret. Det blir som en ond cirkel.
Det finns många regler. Tex. så måste man göra en sista tvätt med ett speciellt shampo som är godkänt för balsammetoden, balsamet, hårinpackningar, hårstylinggrejer måste också vara godkända för balsammetoden. Är dom inte vattenlösliga kan man inte använda dom.
 
Hur är mitt hår nu efter en vecka? Jag skulle säga att att det känns ganska som vanligt, förutom att det känns så himla fett i hårbotten. Tvättade håret igår och det kändes fett direkt efter men det börjar bli lite bättre efter varje gång jag tvättar håret. Första dagarna var det hemsk.
Beror förmodligen på att det kan ta ett tag för hårbotten att vänja sig. Eftersom den är så uttorkaden behöver den mycket återfuktning.
 
Nackdelar med schampo:
- Torkar ut hårbotten vilket kan leda till irriterad hårbotten, mjäll, fet hårbotten och att håret växer sämre.
- Torkar ut håret så hårstrån kan gå av eller klyvas.
 
Ser ingen nackdel med balsammetoden. Håret kommer må så mycket bättre och vara mycket friskare än tidigare. Jag hade mjäll vilket gjorde så att hårbotten kliade ganska mycket ibland. Redan nu märker jag skillnad på det. Håret ska ju också växa snabbare och när man har hållit på med balsammetoden ett tag kommer man inte behöva tvätta håret lika ofta. Som sagt så mäker inte jag någon större skillnad på mitt hår men det kommer ta tid innan håret känns friskt. Man måste ha tålamod. Får ju tänka på att jag faktiskt använt schampo hela mitt liv och att det därför inte är så konstigt om det tar ett tag.
 
Det finns många regler och väldigt mycket mer att vet om balsammetoden. Skulle ni vilja ha ett längre inlägg om detta? Skulle kunna fixa det senare när jag börjar märka skillnad!
 
Önskar att jag hade kommit ihåg att ta bilder innan jag började men tyvärr så glömde jag det. Så här ser det ut nu, ca 1-1,5 vecka efter.
 
Izan, Skönhet | | 8 kommentarer |
Upp